Polar 20 

 

Lengde 6,2 m bredde 2,25 dybde 70 cm, vekt 850 kg, Volvo 18 hk diesel med 3 sylindere gir en fart på 10 knop, 10 sitteplasser

Mediaplayer for Firefox trykk

 

Polar 20 er den båten vi satser på nå.

 

 

Polar 20 er en av “folkebåtene“. I ikke mindre enn 31 år har denne båten vært i produksjon.

 

 

Skjønnhetssøvn til sjøs

 

Polar 20 er en åpen båt. Forut finner du en vindskjerm, som springer akterover både styrbord og babord. Trenger du ytterligere beskyttelse mot vær og vind må du ta kalesjen i bruk. Kalesjen muliggjør også overnatting; forut er det anlagt tre køyer hvor man kan nyte skjønnhetssøvnen.

 

Likevel er Polar 20 først og fremst en dagsturbåt. Den åpne løsningen frigjør mye areal, og interiøret tilbyr sitteplass til ti personer.

 

Populær

Polar 20 koster ny 290000 kroner med en 18 hk diesel. Toppfarten er med denne motoren oppgitt til ti knop. Polar 20 er en attraktiv båt på bruktmarkedet, og det er derfor ikke helt enkelt å fremskaffe et brukt eksemplar. Båtverftet kan imidlertid fortelle om kort leveringstid på en ny båt.

 

Polar 20 kombinerer plastbåtens egenskaper med de gamle skjermesjektenes scharme fra trebåtens storhetstid. Dette er en romlig, stødig og god dagsturbåt for dem som tar seg tid til familiekos på sjøen.

 

Her er det god plass og du ferdes langt mer økonomisk og miljøvennlig enn de fleste med en 18 hk diesel som gir deg tilstrekkelig fart. Dette er den perfekte dagsturbåt med vindskjerm som gir ly for vinden,

 


Dette er den perfekte dagsturbåt med vindskjerm som gir ly for vinden, badestige akter og motorkassa midtskips som spisebord. Kommer det en regnskur har du kallesja parat.


Hvem husker ikke barneårene med besteforeldres skjermskjekte i furu med en 2 til 5 hesters bensinmotor, oljelukt og pussing på tennplugger. Det var et annet tempo og en annen tid. En tid da de fleste langs kysten brukte skjermesjekta som familiebåt. En tid da påsketider var båtpusstider med sjøsetting i god trutnetid før St. Hans. Skjermsjekta var selveste symbolet på sommerferien langs kysten.

 

Vellykket

 

Få produsenter har fått til en så vellykket plastversjon av den Sørlandske skjermsjekta som Polar 20. Den har pene linjer. Et skrog som ikke graver seg ned ved høyere turtall, men gir god nok fart. I innredningen har båten beholdt det beste av gammel båtbygger-tradisjon og videreutviklet dette til en moderne og lettstelt båt som har holdt seg populær i flere tiår.

 

Forut i le av vindskjermene var en yndet plass for frosne barn etter timer i badevannet med kjekspakker og brus tett omhyllet av badehåndklær og ekstra genser klar. I denne båten har barna plass til å bevege seg trygt med høyt nok fribord.

 

 

Tekniske data

 

Lengde 6,2 m bredde 2,25 dybde 70 cm, vekt 850 kg, Volvo 18 hk diesel med 3 sylindere gir en fart på 10 knop, drivstofftank tar 40 liter, 10 sitteplasser, standard båt har kallesje, badetrapp, lanterner, flagg med feste, fenderfeste, manuell lensepumpe og puter til alle seter